intentie 1 minder werken definitief

Minder gaan werken

Minder werken kan een heleboel voordelen met zich meebrengen. Meer tijd om je te richten op je gezin, of gewoon omdat je vindt dat je werkt om te leven en niet andersom. Minder werken heeft echter ook minder leuke kanten. De belangrijkste is natuurlijk je maandelijkse inkomen en de gevolgen voor je pensioen. Met andere woorden, geld.

Zo wil bijvoorbeeld 60 procent van de vaders met jonge kinderen meer tijd besteden aan de zorg van hun kind als praktische zaken en kosten geen rol zouden spelen. In de praktijk gaat echter slechts 5 tot 7 procent daadwerkelijk minder werken. Een basisinkomen kan deze keuze eenvoudiger maken.

En er is een hele groep mensen die het belangrijker vinden om dingen te doen waar zij gelukkig van worden dan om veel geld te verdienen. Ook voor hen is er een basisinkomen.

En dat basisinkomen? Dat blijft ook op je oude dag onvoorwaardelijk binnenkomen. Zo kunnen mensen gedurende hun werkende leven zelf bepalen wat zij doen om dat inkomen aan te vullen wanneer zij definitief stoppen met betaalde arbeid. En aangezien je niet meer afhankelijk bent van de AOW leeftijd kun je zelf bepalen hoe je stopt en wanneer.