intentie 3 ondernemen definitief

Ondernemen

Een grote groep mensen wil wel zelfstandig ondernemen maar ziet hiervoor geen gelegenheid. Zelfstandig ondernemer worden en van de inkomsten kunnen leven, is steeds lastiger in de hedendaagse maatschappij. En dat terwijl dit een hele tijd hét antwoord was om de druk op de sociale uitkeringen te verminderen.

Vooral ZZP’ers lijken er de komende tijd flink op achteruit te gaan door maatregelen die er in voorbereiding zijn. Hoewel nog niet zo lang geleden ZZP’er worden de oplossing was om mensen uit het sociale vangnet te krijgen worden ze nu weggezet als een probleem. ZZP’ers zijn namelijk een (te) groot succes.

Die nieuwe maatregelen. Zijn die nodig omdat er te veel ZZP’ers zijn of omdat het sociale stelsel niet is meegegroeid met deze maatschappelijke verandering? Deze ondernemers dragen tenslotte wel een heleboel BTW af. Daarnaast hebben ze geen recht op bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering, pensioenopbouw of een werkeloosheidsuitkering.

Een basisinkomen zou een flinke verandering kunnen betekenen in het woud van belastingregels en voorzieningen voor zelfstandigen. En daarmee geeft het de mensen die zelfstandig willen ondernemen de ruimte en zekerheid om dit te doen.

Op hun eigen manier en onder hun eigen voorwaarden.