intentie 4 studeren definitief

Studeren, een opleiding volgen

Een opleiding volgen bij een erkende instantie als werkende volwassene kost geld, veel geld. Hoewel opleidingsinstanties zijn meegegroeid met de arbeidsmarkt door bijvoorbeeld beroepsbegeleidende leerwegen, deeltijdopleidingen en avondopleidingen aan te bieden zijn de kosten hierdoor alleen maar hoger geworden.

Ook al heb je een werkgever die bereid is om mee te betalen, een studie is absoluut een grote investering voor veel werkende mensen. En omdat de beschikbare banen in elk werkgebied teruglopen is het nog maar de vraag of de investering zich ook daadwerkelijk gaat uitbetalen. Lukt het je wel om aan een baan te komen in je gekozen vakgebied? Op dit moment worden omscholingstrajecten vanuit de overheid al stopgezet omdat er geen banen meer gegarandeerd kunnen worden.

Een basisinkomen geeft je de ruimte om naast je werk een studie te kunnen betalen en te volgen. Met een basisinkomen kunnen huidige stimuleringsmaatregelen en subsidies vanuit de overheid voor werkgevers komen te vervallen.