intentie 7 zelfontplooiing talent ontwikkelen

Zelfontplooiing / talent ontwikkelen

Elke persoon heeft andere talenten maar ook andere behoeftes. Aan sommige behoeftes is sneller voldaan dan andere. Ook per persoon zal je hier natuurlijk verschillen in zien. Gaan mensen daadwerkelijk hun talenten ontwikkelen?

Het onvoorwaardelijk basisinkomen is bedoeld om iedereen te voorzien in de basisbehoeftes om te kunnen leven. Hoe hoog zou dit basisinkomen moeten zijn om iedereen te kunnen voorzien? Levert het basisinkomen daarnaast ook nog een bijdrage aan deze zelfontplooiing?

Experimenteren met een basisinkomen is mooie gelegenheid om te testen of mensen meer toekomen aan het ontwikkelen van hun talenten. Met talent wordt hier bedoeld; alles waar je goed in bent en waar je gelukkig van wordt om te doen. Het ontwikkelen van je talent, zelfontplooiing, is gericht op je persoonlijke geluk. Iedereen heeft talenten die tot bloei kunnen komen. De vraag is of er ruimte en gelegenheid is om aan je talenten te werken?

Wij willen weten of een basisinkomen zorgt dat mensen beter tot hun recht komen in de maatschappij waarin zij leven. Groeit hun persoonlijke geluk omdat in hun basisbehoeftes is voorzien? En wat gebeurt er, op het moment dat dit talent zich kan ontwikkelen, met de personen en hun bijdrage aan deze maatschappij?