https://flic.kr/p/8ys6Hs

Het tweede onsbasisinkomen: nog even geduld

Afgelopen woensdag liep de termijn van twee weken af waarbinnen de ontvanger van het tweede onsbasisinkomen (OBI) moest zeggen of ze het OBI accepteerde. Maar … we zijn nog niet zo ver. De dame in kwestie heeft zich bij ons gemeld en verteld dat ze in een uitkeringssituatie zit. In principe wil ze het OBI graag accepteren, maar normaal gesproken zou dit 1-op-1 gekort worden op haar uitkering. En dat kan niet de bedoeling zijn – jullie hebben immers geen geld gedoneerd om de sociale dienst een besparing te bezorgen.

Gelukkig betreft het een gemeente die hard aan het nadenken is over experimenten binnen de participatiewet. Het bestuur van MIES heeft daarom besloten het gesprek met de gemeente in kwestie aan te gaan om samen naar een bevredigende oplossing te zoeken. Onderdeel van dit besluit is ook om de acceptatietermijn van twee weken te verlengen. Hoe lang het gaat duren weten we niet precies; hopelijk zijn we er binnen een paar weken wel uit. We houden jullie op de hoogte.

En ten slotte hebben we besloten dat de inschrijving voor het derde OBI hier niet op hoeft te wachten. Komende week zal het aanmeldformulier hier op de site geactiveerd worden en kan iedereen die dat wil zich opgeven om in aanmerking te komen. Doneren kan al weer een tijdje, en wel hier.

1 gedachte over “Het tweede onsbasisinkomen: nog even geduld

Reacties zijn gesloten.