vuurwerk

Het tweede OnsBasisinkomen kan uitgereikt worden!

Het tweede OnsBasisinkomen kan uitgereikt worden! In de raadsvergadering van de gemeente Groningen van 30 maart jl. werden de moties tegen het voorstel van het college verworpen. Dat betekent dat we het tweede OnsBasisinkomen kunnen gaan uitkeren volgens het plan dat daarvoor opgesteld is.

Waarom zo ingewikkeld?

Het idee is zo simpel: we verloten het gecrowdfunde basisinkomen simpelweg onder de gegadigden, en keren het uit aan de persoon die door de notaris werd getrokken. De praktijk is ingewikkelder zodra die gelukkige in de bijstand blijkt te zitten. We wilden natuurlijk graag voorkomen dat het geld dat door jullie allemaal bij elkaar gebracht was, direct weer gekort zou worden op de uitkering van de gelukkige.

De gemeente Groningen begreep dit, en heeft hard mee gedacht om binnen de spelregels een manier te vinden waarop de gelukkige persoon daadwerkelijk een jaar lang geld op de rekening gestort kan krijgen zonder (al teveel) haken, ogen en belemmerende voorwaarden.

Dat moet simpeler kunnen!

We zijn heel blij dat we nu verder kunnen! Tegelijkertijd laat al dit ‘gedoe’ ook weer zien hoe ingewikkeld we het onszelf in Nederland gemaakt hebben. Het zou mooi zijn wanneer dit tweede OnsBasisinkomen niet alleen de gelukkige ontvanger een jaar gaat helpen, maar ook ons allemaal motiveert om nog harder ons best te doen voor meer vrije ruimte voor alle inwoners van Nederland om zich te kunnen ontplooien.

Ondertussen zijn we alweer druk bezig met het crowdfunden van het derde OnsBasisinkomen. Help je mee?

1 gedachte over “Het tweede OnsBasisinkomen kan uitgereikt worden!

Reacties zijn gesloten.